‘DEDEM KORKUT NE SÖYLEMİŞ’ HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI

 ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

‘DEDEM KORKUT NE SÖYLEMİŞ’ HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI 


ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

‘DEDEM KORKUT NE SÖYLEMİŞ’ HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

 

YARIŞMANIN AMACI:

 

Türk Tarihinin önemli başyapıtlarından biri olan Dede Korkut hikâyelerini yaşatmak,  gelecek kuşaklara tanıtmak, yeni çağdaş ve özgün yapıtlar ortaya koyabilmek.

 

YARIŞMANINKONUSU:

 

Hikâye yazma yarışmasında, öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve öğrencilerin yazılı anlatım yoluyla ifade yeteneklerini geliştirmek amaçlandığından Hikâye Yazma Yarışması’nda ortaokul öğrencilerinden ”Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında okudukları Dede Korkut Hikâyeleri tarzında hikaye yazmalarını sağlamaktır.

 

KATILIMVEUYGULAMAESASLARI:

     EserlerdeAranacakŞartlar:

·         Hikaye Yazma Yarışması’na, İlimiz genelindeki resmî ve özel tüm ortaokullarda eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.

·                     Yarışmaya katılım gönüllülük esasına göre olacaktır.

·         Yarışmaya katılım ücretsizdir.

·         Seçici Kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

·         Eserlerin özgün ve yarışma temasına uygun olması gerekmektedir.

·         Yarışmaya katılacak eserlerin konusu Dede Korkut Hikâyelerinde geçen karakterlerden seçilecek ve bu bu hikâyelerden hareketle yeni bir hikâye yazılacaktır.

·         Yarışmaya gönderilecek eser Word belgesi formatında, A4, Times New Roman 12 yazı karakteri ile yazılmış, her kenardan 2 cm kenar boşluğuyla satır aralığı 1,5 olacak şekilde ve en fazla 10 sayfa olmalıdır. Öğrenci bilgileri (isim, okul, sınıf, öğrenci no ) son sayfanın arkasına ekleyecektir

·         Yarışmaya katılacak eserler için ekte yer alan ve katılımcı bilgilerinin yer aldığı Taahhüt Formu doldurularakimzalanacakveeserlebirlikteİlçe/İl MilliEğitimMüdürlükleri Ortaöğretim birimlerine ayrıca elektronik ortamda (USB bellek, e-posta) elden imza karşılığı teslim edilecektir.

·         TaahhütFormuilebirlikteteslimedilmeyeneserlerdeğerlendirmeyealınmayacaktır.

·         Herkatılımcı,yarışmayabir(1)eserlekatılabilecektir.

·         Yarışmaya katılan hikâyelerin daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış olması, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişi, hikâyenin tümüyle kendisine ait olduğunu, özgün olduğunu ve başka bir yarışmada ödül almadığını kabul ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan geri alınır.

·         Yarışmaya katılan eserler sahiplerine iade edilmeyecek, yarışmacılar belirlenen ödüller dışında herhangi bir hak talep edemeyeceklerdir.

 

 

DÜZENLEYİCİ KURUMLAR

 

Okul/Kurumlarca Yapılacak işlemler

 

·         Yarışmanın duyurusu, okul duvar gazetelerinde ve genel ağ sayfalarında okul yönetimlerince yapılacaktır.

·         Öğrenciler, yarışma konuları ve tarihleri ile ilgili okullarda okul yöneticileri tarafından bilgilendirilecektir.

·         Okul müdürlüklerince; okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısı başkanlığında, biri Türkçe öğretmeni olmak üzere iki öğretmenden “Okul Değerlendirme Kurulu” oluşturulacaktır

·         Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin eserleri, yarışma takviminde belirlenen başvuru tarihleri arasında okul müdürlüklerince teslim alınacaktır.

·         Yarışmaya başvuruda bulunan öğrencilere ait eserler, Okul Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecektir.

·         Okul Değerlendirme Kurulunca yapılan değerlendirme sonucunda birinci seçilen eser Ek-1 (Veli İzin Belgesi), Ek-2 (Açık Rıza Onay), Ek-3 (Aydınlatma Metni), Ek-4 (Telif Hakları Taahhütnamesi) ile birlikte okul yönetimleri tarafından İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

 

İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince Yapılacak İşlemler

 

·         Yarışmanın duyurusu, ilçe millî eğitim müdürlüklerinin genel ağ sayfalarında yapılacaktır.

·         İlçe Millî Eğitim Müdürü veya görevlendireceği bir Şube Müdürü Başkanlığında üç Türkçe dersi öğretmeninden “İlçe Değerlendirme Kurulu” oluşturulacaktır.

·         İlçe Değerlendirme Kurulu, ilçelerindeki okullardan gelen eserleri değerlendirerek birinci seçilen eseri Ek-1 (Veli İzin Belgesi), Ek-2 (Açık Rıza Onayı), Ek-3 (Aydınlatma Metni), Ek-4 (Telif Hakları Taahhütnamesi) ekleri ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderecektir.

 

İl Millî Eğitim Müdürlüklerince Yapılacak İşlemler

 

·         İlçelere yarışmanın duyurusu yapılacaktır.

·         İl Millî Eğitim Müdürü veya görevlendireceği bir Millî Eğitim Müdür Yardımcısı/Şube Müdürü Başkanlığında üç Türkçe öğretmeninden “İl Değerlendirme Kurulu” oluşturulacaktır.

 

 

 

 

 

 

Değerlendirme Ölçütleri:

 

·         Özgünlük (20 Puan),

·         Olay Örgüsü/Kurgu (20 Puan),

·         Çevre ve Karakter Betimlemesi (20 Puan),

·         Üslup/Dil ve Anlatım (10 Puan),

·         İmla, Noktalama ve Anlatım Bozuklukları (10 Puan),

·         Sanatsal İfade Yoğunluğu (10 Puan),

·         Kullanılan Kelime Dağarcığı (10 Puan)

 

 

ÖDÜLLENDİRME

 

İl düzeyinde yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren eser ve öğrenciye verilecek ödül, ödül töreni tarihi ve yeri  İl Milli Eğitim  Müdürlüğü tarafından bildirilecektir.

 

 

YARIŞMA TAKVİMİ

 

Yarışma takvimi aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

 

 

Yarışmanın resmî ve özel bütün okullara duyurusunun yapılması

 

22.12.2023

 

Öğrencilerin eserlerini okul yönetimlerine teslimi.                           

 

 

10.01.2024

 

Okul Değerlendirme Kurulu tarafından okul birincisi olarak seçilen

eserin İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesi.

 

 

15.01.2024

İlçe Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme

sonucunda ilçe birincisi olarak seçilen eserin İl Millî Eğitim

Müdürlüklerine gönderilmesi.

 

17.01.2024

 

 

İl Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda İl birincisi olarak seçilen eserin belirlenip İlan edilmesi

 

 

19.01.2024

 

KATILIM FORMU VE TAAHHÜTNAME

 

 

ÖĞRENCİNİN :

 

Adı ve Soyadı

 

Sınıfı

 

OKULUN :

 

Adı

 

Adresi

 

İli

 

İlçesi

 

Telefon

 

E-posta

 

ESERİN :

 

Adı

 

Süresi

 

Yılı

 

 

 

Yarışmaya göndermiş olduğum  “eserin” bana ait olduğunu, daha önce düzenlenen hiçbir yarışmada derece, ödül vb. kazanmadığını ve herhangi bir yarışma kapsamında sergilenmediğini, eserimin Ortaöğreti̇m Genel Müdürlüğünce her türlü yayın organında süresiz yayınlanabileceğini, yapacağı çalışmalarda kullanılabileceğini ve bu yarışmaya ait özel şartname hükümlerini aynen kabul ettiğimi taahhüt ederim. ……./……./20…..

 

AAd-Soyad - İmza Öğrenci Velisinin

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Velisinin (KİŞİNİN AÇIK RIZASI İLE)

Adı:

Soyadı:   :

EvTelefonu

Gsm

Telefonu  :

Adres  :  

E-posta:

 



Kaynak: meb.gov.tr
Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi